Het regelmatig laten onderhouden van de CV ketel door de loodgieter zorgt er voor dat de ketel beter functioneert. Bovendien verlengt u hiermee de levensduur van de ketel. Dat is van groot belang omdat een ketel tegenwoordig het wooncomfort met grote mate beïnvloedt. Zonder CV ketel kunt u immers niet warm douchen, komt er geen warm water uit de kraan en krijgt u de woning niet warm.

Zuiniger verbruik

Zuinig verbruikEen ander groot voordeel van het goed onderhouden van de CV ketel, is dat de ketel zuiniger kan werken. Een ketel kan op tal van manieren worden ingesteld en aangepast. De instellingen zijn daarom van tal van factoren afhankelijk. Bovendien komt hier ook een stuk comfort om de hoek kijken. Wil u bij het open draaien van de warme kraan zo snel mogelijk warm water, of is het niet erg als u iets langer moet wachten? En moet warm water echt loeiheet zijn, of is wat minder heet ook prima? Ook de voorkeuren voor het verwarmen van de woning zijn hierbij relevant. Door de juiste instellingen te gebruiken kan de ketel vaak zuiniger werken dan nu het geval is.

Minder storingen

Wanneer een ketel regelmatig wordt onderhouden, kunnen de meeste storingen al vroegtijdig worden opgespoord. U weet daardoor niet alleen welk onderhoud er uitgevoerd moet worden, maar in veel gevallen kunnen storingen worden voorkomen. De loodgieter zal tijdig zien wanneer een onderdeel versleten raakt, waardoor u niet af hoeft te wachten tot het onderdeel echt versleten is. Door het onderdeel preventief te vervangen zit u niet ineens midden in de winter zonder verwarming.

Hierdoor slijten ook de overige onderdelen veel minder snel en kunnen onderdelen vervangen worden voor ze echt helemaal versleten zijn. Als gevolg daarvan kan de ketel langer meegaan.

Is uw ketel toch aan vervangen toe?

Als u een nieuwe radiator wilt aanleggen of het hele systeem van de centrale verwarming opnieuw aangelegd wordt, dan heeft u daar ook nieuwe leidingen bij nodig. Als uw huis uit meer verdiepingen bestaat, hoort er op iedere verdieping een hoofd aanvoerleiding en afvoerleiding te zijn. Deze zijn 22 millimeter dik. De leidingen die vanuit de hoofdleiding naar de radiatoren lopen zijn 15 millimeter dik. Om deze met elkaar te verbinden gebruikt de loodgieter een knelkoppelingen. Deze zijn gemaakt van messing of chroom. Het is verstandig om de leidingen die naar de radiator toelopen, zo dicht mogelijk bij de hoofdleiding te hangen.

Kunststof leidingen

Tegenwoordig kunt u een keuze maken uit stalen of kunststof leidingen. Het voordeel van de laatste is dat deze niet kunnen roesten en ze makkelijk zijn om mee te werken. Ook zijn ze voordeliger dan stalen leidingen. Het nadeel is dat u voor deze leidingen speciaal gereedschap dient aan te schaffen. Het nadeel is dat u specifiek gereedschap nodig heeft om deze leidingen aan te leggen. Daarom is het aan te raden om voor deze leidingen een loodgieter in te schakelen.

Stalen leidingen

Stalen leidingen worden al jaren gebruikt bij de aanleg van centrale verwarming. U kunt ze aan de radiator of aan de hoofdleiding bevestigen met knelkoppelingen en zijn ook te buigen met een buigijzer. U kunt ze ook inkorten als ze te lang zijn. Hou er daarbij wel rekening mee dat u ze op de juiste lengte afzaagt en dat ze kunnen uitzetten als er warm water doorheen loopt. Als ze te lang zijn, komen ze dan knel te zitten.  Dit geldt ook voor het punt waarop u de leidingen aan de muur bevestigt. Dit doe u met behulp van beugels. Zorg ervoor dat de leidingen in de beugels uit kunnen zetten en kunnen krimpen.

Schakel onze loodgieter in!

Het onderhouden van uw CV-ketel is zoals u gelezen heeft enorm belangrijk. Voorkom eventuele storingen en schakel onze loodgieter in. Onze cv-monteurs hebben jarenlange ervaring en herkennen eventuele problemen direct.

Recommended Posts
Call Now ButtonBel direct 030-2080166