Het is de afgelopen tijd veel in de het nieuws geweest, de CV-ketels vervangen voor een warmtepomp. Als u graag aardgas wilt besparen om duurzamer te wonen, dan is het tijd om eens uit te zoeken wat deze toepassing voor u kan betekenen. Het is namelijk mogelijk om uw CV-ketel te vervangen voor een warmtepomp. Maar waarom zou u dit doen? Om dit te begrijpen moeten we u eerst uitleggen wat een warmtepomp precies doet en hoe het apparaat werkt.

Wat het is en hoe werkt het

In het koude Nederland kunnen huishoudens niet zonder CV ketel. Hiermee verwarmen we namelijk de woning en het water dat we onder andere gebruiken om een warme douche te nemen. Tot een aantal jaren geleden was de CV ketel de enige toepassing waarmee beide doelstellingen bereikt konden worden. Nu is er echter ook de warmtepomp als optie. Een elektromotor zet haalt warmte uit onder meer de buitenlucht en zet deze om in warmte.

Verschillende soorten warmtepomp

Voordat u voor vervanging kiest is het goed om te weten dat er verschillende soorten warmtepompen bestaan. Er is bijvoorbeeld de volledig elektrische warmtepomp die ook wel all-electric genoemd wordt. Dit apparaat heeft de potentie om de CV-ketel in uw woning volledig te vervangen. Daarnaast heeft u ook de optie om voor een hybride warmtepomp te kiezen. Dit apparaat werkt samen met de CV-ketel maar kan wel voor een significante besparing zorgen. Als laatste is er nog de ventilatiewarmtepomp die veel kleiner is en alleen warmte uit de lucht ventileert.

Redenen om te kiezen voor een warmtepomp

Warmtepomp Nu dat u beter op de hoogte bent wat een warmtepomp precies is, hoe het apparaat werkt en uit welke opties u kunt kiezen, is het tijd om precies de redenen uit te leggen waarom u uw bestaande CV-ketel zou moeten vervangen. Om bij te dragen aan een beter milieu moeten we allemaal proberen om zo duurzaam mogelijk te leven. Een warmtepomp die op elektriciteit werkt en uw woning volledig kan verwarmen is vele malen duurzamer dan een CV-ketel. Daarbij maakt de alsmaar stijgende prijs van fossiele brandstoffen de warmtepomp ook nog eens een goedkopere optie dan de CV-ketel. Onze loodgieter adviseert u graag bij het maken van de keuze.

Recommended Posts
Wat doen wij als installatiebedrijf Verstopte vaatwasser Call Now ButtonBel direct 030-2080166