Een verstopping in het riool kan uiterst vervelend zijn. Helaas valt er niet altijd iets aan te doen om de verstopping te voorkomen. Door verloop van tijd kan zich vuil, vet en andere rommel ophopen in het riool. Beetje bij beetje raakt het riool dan verstopt, wat dan op een gegeven moment duidelijk wordt doordat een afvoer, toilet of douche niet langer goed door wil lopen. Maar gelukkig kunt u er zelf ook nog het een en ander aan doen om de verstopping weg te krijgen. We geven hieronder een gouden tip!

Probeer niet teveel

We hebben vaak de neiging om het doe-het-zelven tot in het extreme door te trekken. Veel mensen zijn liever een dag bezig om hun toilet te ontstoppen dan om een loodgieter een half uurtje bezig te laten zijn. Ons motto is altijd: als het niet lukt, dan lukt het niet. Als u de verstopping niet weg krijgt, schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in. Vaak kan deze al in enkele minuten de verstopping verwijderd hebben. Door het zelf eindeloos te proberen, kan het zijn dat de verstopping juist verder geduwd wordt en alleen maar lastiger te verwijderen is.

Een loodgieter helpt niet alleen met het verhelpen van verstoppingen, maar kan u ook met raad en daad terzijde staan als het gaat om het onderhouden van de CV ketel, of het aanleggen van gas- en waterleidingen. Een loodgieter is daarmee veelzijdiger dan we vaak denken.

Loodgieter Utrecht