De loodgieter Utrecht is een loodgietersbedrijf, maar in sommige gevallen worden wij ook wel als een installatiebedrijf bestempeld. Dit komt doordat u onze loodgieter niet alleen voor het repareren van lekkages en het oplossen van verstoppingen in huis kunt inschakelen. Onze vakmensen voeren ook verschillende installaties uit. In dat geval neemt onze loodgieter dus de rol van een installateur aan. In het volgende artikel geven we een aantal voorbeelden van dingen die wij doen als installatiebedrijf.

Cv-ketel en verwarmingsinstallatie

Het belangrijkste installatiewerk van een loodgieter is het installeren van cv-ketels. Enkel een erkende installateur mag deze installaties uitvoeren. Bij de installatie van een cv-ketel moeten namelijk de strengste veiligheidsvoorschriften aangehouden worden om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Een gaslekkage zou immers rampzalige gevolgen kunnen hebben. Overigens gaat een loodgietersbedrijf over alle onderdelen van de verwarmingsinstallatie. De verwarmingsbuizen en de radiatoren die in de woning hangen kunnen ook door onze loodgieter geïnstalleerd worden.

Vloerverwarming aanleggen

Nu we toch op het onderwerp van verwarmingsbuizen en radiatoren zijn beland, kunnen we ook meteen een ander soort installatiewerk bespreken. Namelijk het aanleggen van vloerverwarming. Dit zijn verwarmingsbuizen die in een vloer worden geplaatst om zodoende koude voeten te voorkomen en de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Het installeren van een verwarming in de vloer is een taak waarbij veel komt kijken. Vaak moet de bestaande vloer opengebroken worden en moet na het plaatsen van de verwarmingsbuizen opnieuw beton gegoten worden. Een taak die alleen een installateur gespecialiseerd in dit gebied kan uitvoeren.

Waterleidingen en rioleringsbuizen

Het volgende installatiewerk zal niet als een verrassing komen. Het behoort namelijk tot het takenpakket die iedereen van een loodgieter verwacht. We hebben het dan over het aanleggen en verleggen van waterleidingen en rioleringsbuizen. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden zou u de vakmensen die bij ons in dienst zijn ook als installatiebedrijf kunnen bestempelen. Door waterleidingen wordt vers en schoon water naar verschillende plekken in huis vervoerd. Via de rioleringsbuizen wordt juist afvalwater op een hygiënische wijze uit huis vervoerd naar het rioleringssysteem van de gemeente.

Recommended Posts
Warmtepomp Call Now ButtonBel direct 030-2080166