Heeft u een ervaren loodgieter nodig?

CV-ketelwerkzaamheden in Utrecht uit laten voeren

Onze loodgieters kunnen u helpen bij het uitvoeren van verschillende soorten CV-ketelwerkzaamheden in Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een CV-ketelinstallatie of het onderhoud aan de CV-ketel. Daarnaast bieden wij hulp met CV-ketelreparatie en het bijvullen hiervan. Vaak wordt het bijvullen van de CV-ketel gecombineerd met het ontluchten hiervan. Dergelijke CV-ketelwerkzaamheden in Utrecht zijn vaak lastig zelf uit te voeren. Dit komt onder meer doordat een CV-ketel een zeer complex systeem is. Door onze loodgieters in te schakelen voor CV-ketelwerkzaamheden bent u verzekerd van een vakkundige oplossing!

CV-ketelinstallatie in uw woning

Wanneer u een nieuwe CV-ketel wilt laten installeren zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Welke CV-ketel past bijvoorbeeld het beste bij uw woning? Is het verstandig om ook nieuwe radiatoren te installeren? Onze monteurs voorzien u graag van passend advies over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Heeft u een geschikte CV-ketel gevonden? In dat geval kan onze loodgieter de CV-ketelinstallatie voor u uitvoeren. Hierbij is het onder meer van groot belang, dat de CV-ketel op een correcte wijze wordt aangesloten. Als dit niet juist wordt uitgevoerd kunnen er problemen ontstaan.

Regelmatig CV-ketelonderhoud is essentieel

 

Nadat de CV-ketelinstallatie is uitgevoerd, kunt u onze loodgieters inschakelen voor CV-ketelonderhoud. CV-ketelonderhoud is een van de meest essentiële CV-ketelwerkzaamheden die wij uitvoeren. Wanneer u de ketel namelijk niet zou laten onderhouden, zult u al snel te maken krijgen met storingen. In het ergste geval moeten onze loodgieters een CV-ketelreparatie voor u uitvoeren of de complete CV-ketel voor u vervangen. Daarom raden wij klanten aan om de CV-ketel zeker eens per jaar te onderhouden.

Bij schade een CV-ketelreparatie uitvoeren

cv ketel reparatie Utrecht Bent u te laat met het uitvoeren van onderhoud aan uw CV-ketel in Utrecht? Dan is het mogelijk dat u te maken heeft met een CV-ketelstoring. Onze specialisten voeren graag een CV-ketelreparatie voor u uit om de storing te verhelpen. Vaak is het voldoende om versleten onderdelen te vervangen of grote stofhopen tussen onderdelen te verwijderen.

Tip: probeer een kapotte CV-ketel altijd eerst zelf te resetten! Mogelijk lost het resetten van de CV-ketel de storing op. Hoe u de CV-ketel kunt resetten leest u in de handleiding van uw apparaat.

CV-ketel bijvullen

Een ketel bijvullen is onderdeel van het vereiste onderhoud van het apparaat. Wanneer het moment is aangebroken dat dit moet gebeuren zal u gaan merken dat de cv ketel minder efficiënt werkt. Het duurt langer voordat de verwarming of het warme water uit de douche op de gewenste temperatuur komt. Dit probleem wordt veroorzaakt omdat het waterniveau in het systeem op een te laag niveau is gekomen. In dat geval is het tijd om uw ketel bij te laten vullen in Utrecht. Dit zal ongeveer één keer per jaar zijn. De CV-ketel bijvullen is een taak die voor sommige mensen best intimiderend over kan komen, omdat zij weinig verstand van cv ketels hebben. In dat geval kunt u het bijvullen ook aan onze loodgieters uitbesteden.

CV-ketel ontluchten

Bij normaal gebruik van een verwarmingsinstallatie kan het voorkomen dat lucht in de buizen en radiatoren komt te zitten. Dit verstoort het vermogen van de cv om de woning zo goed mogelijk van warmte te voorzien. De radiatoren zullen minder snel warm worden omdat de lucht ervoor zorgt dat er minder water in de radiatoren past. Het is dan tijd om de cv te laten ontluchten. Dit is een vrij simpel proces waarbij een speciale sleutel wordt gebruikt om het ontluchtingsventiel open te draaien. Wel is het belangrijk dat de verwarming al enkele tijd uitstaat om de veiligheid te waarborgen tijdens het cv ontluchten in Utrecht. Indien u op de hoogte bent van de werkwijze en de maatregelen die getroffen moeten worden om de veiligheid te waarborgen dan kunt u het ontluchten prima zelf doen. Wanneer u hier echter weinig tot geen verstand van hebt dan adviseren we u om onze loodgieter in te schakelen om het ontluchten van de cv in Utrecht uit te besteden. Hierdoor voorkomt u dat u de verwarmingsinstallatie beschadigd of u vingers verbrandt tijdens het ontluchten.

Nieuwe CV-ketel kopen

Er zijn vele verschillende soorten CV ketels beschikbaar. Misschien bent u net toe aan een nieuwe ketel. Het is niet gemakkelijk om er eentje uit te kiezen. Daarom is het goed om te weten welke CV ketel het beste bij u past. Iets als een CV ketel is sterk afhankelijk van tal van factoren. Niet alleen de woning is hierbij relevant, maar ook de samenstelling van het gezin, de eisen en wensen van de bewoners en de apparaten die in de woning staan en van de CV ketel gebruik maken.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van de CV ketel is hoeveel vermogen de ketel heeft. Wanneer u een oude ketel vervangt, kan dat mooi als referentiekader dienen. Is het vermogen genoeg voor uw gezin? Dan kunt u dat wattage aanhouden. Vindt u dat de ketel te weinig vermogen heeft, dan kunt u kiezen voor een hoger vermogen. Houd hierbij ook rekening met eventuele toekomstige gezinswijzigingen. Misschien voldoet nu een bepaald wattage prima, maar dit kan door een gezinsuitbreiding in de toekomst mogelijk niet meer het geval zijn.

Als het gaat om CV ketels, is er één keurmerk dat met name van belang is. Het betreft dan het keurmerk Gaskeur. Met dit keurmerk wordt naast de wettelijke vereisten een ketel beoordeeld op tal van eigenschappen. Daarmee weet u direct over welke eigenschappen een ketel beschikt en weet u ook zeker dat de eigenschappen door een betrouwbare partij worden gecontroleerd. Er zijn speciale labels binnen dit keurmerk die de eigenschappen van de ketels aanduiden. Het kan dan gaan over de snelheid waarmee warm water uit de kraan komt en de hoeveelheid warm water die beschikbaar is. Daarnaast is het verstandig om een nieuwe CV ketel aan te schaffen om kosten te besparen. Een nieuwe CV ketel verbruikt een stuk minder energie dan een oudere versie. Hierdoor kunt u tot wel driehonderd euro per jaar besparen!

CV-ketel of warmtepomp?

In het koude Nederland kunnen huishoudens niet zonder CV ketel. Hiermee verwarmen we namelijk de woning en het water dat we onder andere gebruiken om een warme douche te nemen. Tot een aantal jaren geleden was de CV ketel de enige toepassing waarmee beide doelstellingen bereikt konden worden. Nu is er echter ook de warmtepomp als optie. Een elektromotor zet haalt warmte uit onder meer de buitenlucht en zet deze om in warmte. Voordat u voor vervanging kiest is het goed om te weten dat er verschillende soorten warmtepompen bestaan. Er is bijvoorbeeld de volledig elektrische warmtepomp die ook wel all-electric genoemd wordt. Dit apparaat heeft de potentie om de CV-ketel in uw woning volledig te vervangen. Daarnaast heeft u ook de optie om voor een hybride warmtepomp te kiezen. Dit apparaat werkt samen met de CV-ketel maar kan wel voor een significante besparing zorgen. Als laatste is er nog de ventilatiewarmtepomp die veel kleiner is en alleen warmte uit de lucht ventileert.

Nu dat u beter op de hoogte bent wat een warmtepomp precies is, hoe het apparaat werkt en uit welke opties u kunt kiezen, is het tijd om precies de redenen uit te leggen waarom u uw bestaande CV-ketel zou moeten vervangen. Om bij te dragen aan een beter milieu moeten we allemaal proberen om zo duurzaam mogelijk te leven. Een warmtepomp die op elektriciteit werkt en uw woning volledig kan verwarmen is vele malen duurzamer dan een CV-ketel. Daarbij maakt de alsmaar stijgende prijs van fossiele brandstoffen de warmtepomp ook nog eens een goedkopere optie dan de CV-ketel. Onze loodgieter adviseert u graag bij het maken van de keuze.

Het is sterk aan te raden om voor deze CV-ketelwerkzaamheden een ervaren loodgieter in te schakelen. Onze loodgieters kunnen de CV-ketelwerkzaamheden in Utrecht niet alleen voor u uitvoeren maar voorzien u ook graag van advies. Wanneer kunt u het beste onderhoud aan uw CV-ketel uitvoeren? Is het slim om de CV-ketel nu al bij te vullen? Of kan dit ook over een jaar?

Cv-ketel werkzaamheden:

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen?
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!

24/7 bereikbaar en snel ter plaatse!

Call Now ButtonBel direct 030-2080166