Heeft u een ervaren loodgieter nodig?

Verstoppingen in Utrecht en omgeving

Van een verstopping in huis kunt u veel hinder ondervinden. Een verstopping kan onder andere zorgen voor nare geurtjes door afvalresten in de afvoer. Daarnaast kunt u tijdelijk geen gebruik meer maken van bijvoorbeeld uw wastafel of douche, zonder het risico te lopen dat er een overstroming wordt veroorzaakt. Wanneer u last heeft van een verstopping bij u in huis, komen onze loodgieters graag bij u langs om deze te verhelpen. Wij helpen u bij het verhelpen van verstoppingen in Utrecht en omgeving.

Verstopping in uw afvoer tegengaan

Verstoppingen Utrecht

Een verstopping kunt u niet altijd zelf verhelpen, doordat er altijd kleine, beginnende verstoppingen zullen ontstaan in uw afvoer. Onze loodgieters hebben kennis van verschillende technieken die u zelf vaak niet kunt toepassen. Zo maken loodgieters soms gebruik van een vacuümsysteem. Ook het doorspoelen van de riolering onder hoge druk is een techniek die wordt toegepast bij het verhelpen van een verstopping, waarvoor speciale apparatuur gebruikt wordt. Mochten er problemen in de leidingen zijn, dan kunnen deze permanent verwijderd worden.

Verstopte vaatwasser

Loopt het water steeds moeizamer weg in de afvoer van uw vaatwasser, of blijft het water zelfs volledig in de vaatwasser staan? In dit geval is de kans groot, dat u te maken heeft met een verstopping. Er zijn verschillende potentiële oorzaken, die voor een verstopte vaatwasser kunnen zorgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om u niet blind te staren op de vaatwasser zelf. In sommige gevallen wordt de verstopping namelijk veroorzaakt door een geknikte afvoerleiding, of een verstopping elders in de afvoer in huis.

Het feit dat uw vaatwasser verstopt is geraakt, kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de verstopping het gevolg zijn van restafval, wat in het filter van de afwasmachine is achtergebleven. Niet voor niets wordt vaak aangeraden om de borden altijd eerst af te spoelen, voordat u deze in de afwasmachine plaatst. In zo’n situatie kan het voldoende zijn om de filters van uw vaatwasser te legen. Dit filter vindt u vaak op de bodem van de vaatwasser. Het kan noodzakelijk zijn om hiervoor eerst een dop los te draaien, waaronder het filter verborgen zit. Ook kan een verstopte vaatwasser het gevolg zijn van een afvoerverstopping onder de gootsteen. Vaak wordt de vaatwasser op deze bestaande afvoerleiding aangesloten. Kijk daarom eerst of de gootsteen nog wel goed doorloopt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u deze afvoer laten ontstoppen. Het water in de vaatwasser zal vervolgens ook eenvoudiger wegstromen.

Verstoppingen voorkomen

Een verstopping is niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op kunt letten. Zo is het verstandig om zo min mogelijk voedsel- en vetresten door de gootsteen te spoelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in uw gootsteen.

Effect van een zeefje
Op deze wijze worden resten die kunnen zorgen voor verstoppingen eerst gefilterd en die blijven achter in het zeefje. Als al het water weg is gelopen blijven de resten achter in het zeefje. Haal het zeefje uit de afvoer en leeg het in een afvalbak. Daarna kunt u het zeefje terugplaatsen en kan het zijn werk weer doen.

Verkrijgbaarheid zeefjes
Deze zeefjes zijn verkrijgbaar bij alle doe-het-zelf zaken en bouwmarkten. Het is wel van belang dat het zeefje goed past op de afvoer. Niet alle afvoeren zijn geschikt, zeker de oudere modellen niet. Mocht zo’n ouder model aanwezig zijn in uw afvoer dan is het niet moeilijk om ook de afvoer te vervangen. De kosten hiervan zijn betrekkelijk laag en het is heel goed zelf uit te voeren. Kortom, een snelle en handige toepassing.

Daarnaast is het ook zo dat er  geen etensresten, luiers en keukenpapier thuis horen in de wc. Verder is het belangrijk om er op te letten dat er geen voorwerpen in de afvoer vallen, deze kunnen een obstructie in de riolering veroorzaken. Kijk op de afvalscheidingswijzer waar welk afval hoort.

Rioolservice

Het hebben van een goede werkende riolering is iets wat voor iedereen prettig is. Het is erg vervelend als uw riolering zorgt voor stankoverlast in uw woning, verstopt raakt of lekt. Verstoppingen, lekkages en stankoverlast kunnen voorkomen worden door onderhoud van de riolering. Hierdoor blijft uw riolering in goede conditie. Voor onderhoud van rioleringen bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor het aanleggen van uw riolering en reparaties kunt u bij ons terecht. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor een spoedklus. Waarmee kan onze rioolservice in Utrecht of de omgeving u van dienst zijn?

Een riolering die goed onderhouden wordt door het inschakelen van een rioolservice zal minder snel voor problemen zorgen. Door op tijd actie te ondernemen kan bijvoorbeeld een lekkage of verstopping voorkomen worden. Onze professionele rioolspecialisten kunnen het onderhoud aan uw riolering uitvoeren. Mocht er toch een reparatie aan uw riolering nodig zijn, kunt u ons ook altijd inschakelen. Bij een verstopping of lekkage helpen wij u snel uit de brand met onze 24/7 rioolservice. Daarnaast kunt u voor de aanleg van een nieuwe riolering ook bij ons terecht. Neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Gehele of gedeeltelijke verstoppingen in Utrecht oplossen

Een loodgieter maakt onderscheid tussen twee verschillende soorten verstoppingen. Dit kan gedeeltelijke verstopping zijn waarbij het water minder snel dan normaal door de afvoer afstroomt. Een andere mogelijkheid is dat de afvoer volledig verstopt is. In het laatste geval is het duidelijk dat u een loodgieter nodig heeft. Het water stroomt dan totaal niet meer door de afvoer weg waardoor een overstroming ontstaat. Echter ook bij een gedeeltelijke verstopping moet u de loodgieter Utrecht inschakelen. Op het moment dat u merkt dat water niet meer zo snel als voorheen wegstroomt schakelt u de loodgieter in omdat op dit moment de verstoppingen meestal nog vrij gemakkelijk opgelost kunnen worden.

Verstoppingen in Utrecht bij de bron aanpakken

Wanneer verstoppingen in Utrecht ontstaat heeft dit altijd een oorzaak. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat iemand iets door de afvoer heeft gespoeld dat hier niet in thuishoort. Soms kan ook bij normaal gebruik een afvoer verstopt raken. Wanneer haren of zeepresten in de afvoerbuis ophopen bijvoorbeeld. De loodgieter heeft speciale apparatuur om deze ophopingen in de afvoer op te lossen. Als verstoppingen een steeds terugkerend probleem vormen dan zou het ook kunnen dat de afvoerbuizen niet goed aangelegd zijn in een woning. Een hoek in de pijpen kan ervoor zorgen dat hier steeds opnieuw een verstopping ontstaat. De loodgieter Utrecht moet dan de verstopping bij de bron aanpakken en de afvoerpijpen opnieuw aanleggen. Als u ons inschakelt voor het oplossen van verstoppingen dan verlossen we u voor altijd van het probleem en niet alleen voor de korte termijn.

Ontstoppingsdiensten:

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen?
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!

24/7 bereikbaar en snel ter plaatse!

Bel direct 030-7820506