Heeft u een ervaren loodgieter nodig?

Een loodgieter schakelt u ook in voor een daklekkage in Utrecht

Onze loodgieter in Utrecht kan allerlei verschillende soorten lekkages voor u oplossen. Een lekkende kraan of een gaslekkage behoren snel tot de verleden tijd met de expertise van onze loodgieter. Wat niet veel mensen weten is dat u onze loodgieter ook voor een daklekkage in Utrecht kunt inschakelen. Bij dit soort lekkage zijn geen lekkende leidingen gemoeid die gerepareerd moeten worden. In plaats daarvan zal het om een dakbedekking gaan die beschadigd is geraakt en een reparatie nodig heeft. Ook deze taak kunt u echter aan onze loodgieters overlaten als u contact met ons opneemt wanneer er sprake is van een daklekkage in Utrecht.

Detecteren en opsporen van lekkend water onder dak

Daklekkage

Het voornaamste doel van het dak op uw woning is ervoor zorgen dat inboedel droog blijft op het moment dat er sprake is van een regenbui. Wanneer u last heeft van een daklekkage in Utrecht dan is het belangrijk om dit probleem in een zo vroeg mogelijk stadium te detecteren. Een lek onder een dak dat lang onopgemerkt blijft kan namelijk grote schade aanrichten. Wees daarom alert op vochtplekken en rijzende luchtvochtigheid en controleer de ruimte onder het dak hier regelmatig op. Detecteert u een daklekkage in Utrecht dan moet de exacte locatie worden opgespoord.

Lekkage op een plat dak

Een lekkage op een plat dak kan erg vervelende consequenties hebben. Zeker als er sprake is van vocht dat slechts geleidelijk doorsijpelt, wordt hele dak nat en ontstaan grote gele vlekken op het plafond. Dat is zonde en iets dat u natuurlijk direct wilt voorkomen. Maar als het toch gebeurt, wat moet u dan doen? Wij hebben drie tips voor u om om te gaan met een lekkage op een plat dak.

Tip 1 – controleer de aansluitingen

De eerste plek waar het mis kan gaan, is in de aansluitingen. Dit kunnen de aansluitingen zijn tussen de verschillende daklagen of het dakleer. Ook kan een verkeerde aansluiting tussen de muur en de dakrand er voor zorgen dat er een lekkage ontstaat. Als dat zo is, is het zaak om de aansluitingen te laten repareren door een expert of zelf een noodverband aan te leggen.

Tip 2  – maak goed schoon

Soms is de aansluiting wel goed, maar ligt er zo veel vuil in een afvoer of op een specifieke plek op het platte dak, dat er een soort van overstroming optreedt. Dat vocht kruipt dan tussen randen, omdat er bij de bouw nooit vanuit is gegaan dat het vocht zo hoog zou komen. Door goed schoon te maken voorkomt u de kans hierop.

Tip 3 – zorg voor regelmatig onderhoud

Zorg voor een goede onderhoudshistorie aan het dak. Dat kan op allerlei manieren, maar het is belangrijk dat u controleert in hoeverre het dak nog aan de belangrijkste eisen voldoet en recentelijk is onderhouden. Daarmee voorkomt u lekkages. Treden er regelmatig lekkages op? Vervroeg dan het groot onderhoud.

Daklekkage in Utrecht door loodgieter laten repareren

Een daklekkage in Utrecht kunt u het beste door onze loodgieter laten repareren. Dezelfde lekdetectie apparatuur die voor lekkende waterleidingen wordt gebruikt kan ook toegepast worden voor het opsporen van daklekkages. De hightech apparatuur zorgt ervoor dat de locatie van de lekkage in het dak met grote precisie kan worden vastgesteld. Daardoor zal het repareren van de dakbedekking door onze loodgieter een makkelijke taak zijn. U heeft ook de zekerheid dat de lekkage aan het dak in een keer opgelost wordt als u met ons bedrijf contact opneemt.

Soorten lekkages:

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen?
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!

24/7 bereikbaar en snel ter plaatse!

Bel direct 030-7820506