Loopt het water steeds moeizamer weg in de afvoer van uw vaatwasser, of blijft het water zelfs volledig in de vaatwasser staan? In dit geval is de kans groot, dat u te maken heeft met een verstopping. Er zijn verschillende potentiële oorzaken, die voor een verstopte vaatwasser kunnen zorgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om u niet blind te staren op de vaatwasser zelf. In sommige gevallen wordt de verstopping namelijk veroorzaakt door een geknikte afvoerleiding, of een verstopping elders in de afvoer in huis. In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Utrecht u meer over het oplossen van een verstopte vaatwasser.

Oorzaken van een verstopte vaatwasser

Het feit dat uw vaatwasser verstopt is geraakt, kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de verstopping het gevolg zijn van restafval, wat in het filter van de afwasmachine is achtergebleven. Niet voor niets wordt vaak aangeraden om de borden altijd eerst af te spoelen, voordat u deze in de afwasmachine plaatst. In zo’n situatie kan het voldoende zijn om de filters van uw vaatwasser te legen. Dit filter vindt u vaak op de bodem van de vaatwasser. Het kan noodzakelijk zijn om hiervoor eerst een dop los te draaien, waaronder het filter verborgen zit.

Ook kan een verstopte vaatwasser het gevolg zijn van een afvoerverstopping onder de gootsteen. Vaak wordt de vaatwasser op deze bestaande afvoerleiding aangesloten. Kijk daarom eerst of de gootsteen nog wel goed doorloopt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u deze afvoer laten ontstoppen. Het water in de vaatwasser zal vervolgens ook eenvoudiger wegstromen.

Hulp bij het oplossen van een afwasmachineverstopping

Verstopte vaatwasser Zelf een verstopping in de afwasmachine verhelpen is vaak alleen mogelijk, als het om een verstopt filter gaat. In dit geval is het immers voldoende om het filter te legen! Mocht dit niet voor een oplossing zorgen, dan kunt u onze loodgieter in Utrecht inschakelen voor hulp. Wij hebben een spoeddienst, die 24/7 voor u klaarstaat om hulp te bieden bij een verstopping in de vaatwasser. Zo blijft u nooit lang met deze verstopping zitten! Vaak is het voldoende om de afvoerleiding opnieuw aan te sluiten, of de afvoer onder de gootsteen door te spuiten.

Recent Posts
Warmtepomp Vloer lekkage Utrecht Call Now ButtonBel direct 030-2080166