Er zijn vele verschillende soorten CV ketels beschikbaar. Misschien bent u net toe aan een nieuwe ketel. Het is niet gemakkelijk om er eentje uit te kiezen. Daarom is het goed om te weten welke CV ketel het beste bij u past. Iets als een CV ketel is sterk afhankelijk van tal van factoren. Niet alleen de woning is hierbij relevant, maar ook de samenstelling van het gezin, de eisen en wensen van de bewoners en de apparaten die in de woning staan en van de CV ketel gebruik maken. We zullen hieronder enkele factoren toelichten zodat u een idee hebt waar u op kunt letten bij de aanschaf van een CV ketel.

Het vermogen

CV ketel kopen

Eén van de belangrijkste eigenschappen van de CV ketel is hoeveel vermogen de ketel heeft. Wanneer u een oude ketel vervangt, kan dat mooi als referentiekader dienen. Is het vermogen genoeg voor uw gezin? Dan kunt u dat wattage aanhouden. Vindt u dat de ketel te weinig vermogen heeft, dan kunt u kiezen voor een hoger vermogen. Houd hierbij ook rekening met eventuele toekomstige gezinswijzigingen. Misschien voldoet nu een bepaald wattage prima, maar dit kan door een gezinsuitbreiding in de toekomst mogelijk niet meer het geval zijn.

Wanneer u een ketel aanschaft met te weinig vermogen wordt het lastiger om uw huis op te warmen in de winter. Bent u net verhuisd naar een grote woning of een woning met beter isolatie? Dan is het lastig om uw verbruik en het daarbij passende vermogen in te schatten. Schakel onze loodgieter in voor advies.

Keurmerk Gaskeur

Als het gaat om CV ketels, is er één keurmerk dat met name van belang is. Het betreft dan het keurmerk Gaskeur. Met dit keurmerk wordt naast de wettelijke vereisten een ketel beoordeeld op tal van eigenschappen. Daarmee weet u direct over welke eigenschappen een ketel beschikt en weet u ook zeker dat de eigenschappen door een betrouwbare partij worden gecontroleerd. Er zijn speciale labels binnen dit keurmerk die de eigenschappen van de ketels aanduiden. Het kan dan gaan over de snelheid waarmee warm water uit de kraan komt en de hoeveelheid warm water die beschikbaar is.

Bespaar kosten met een nieuwe CV ketel

CV ketel Om kosten te besparen is het verstandig om een nieuwe CV ketel aan te schaffen. De oudere versies versies verbruiken namelijk veel meer energie. Daarnaast is het ook aan te raden om uw CV ketel minstens elke twaalf tot vijftien jaar te vervangen. Met een nieuwe CV ketel kunt u wel zo’n driehonderd euro per jaar besparen aan energieverbruik. Naast dat de oude CV-ketel duurder is voor u is het ook slechter voor het milieu. Doordat een verouderde ketel meer gas verbruikt is de uitstoot ook hoger.

Welke CV ketel past het beste bij uw woning?

Het is goed om te weten welke CV ketel het beste bij uw woning past. Om dit uit te vinden kunt u naar de CV ketel koopwijzer gaan. Hiermee kunt u ontdekken welke ketel u daadwerkelijk nodig heeft en wat uw budget u toe laat. De ketels waar u bijvoorbeeld uit kunt kiezen zijn hoog rendement ketels of combi ketels. Een hoog rendement ketel is zuiniger en de combi ketel geeft uw huis ook warm water. Daarnaast zijn er ook open en gesloten ketels die verschillen in de mate van veiligheid. Ontdek welke ketel uw huis nodig heeft en kom ook meer te weten over de verschillende soorten ketels. Wij helpen u met het maken van de juiste keuze.

Recommended Posts
Wat doen wij als installatiebedrijf Call Now ButtonBel direct 030-2080166