Tips verstopping voorkomen

Al het water dat we in huis gebruiken wordt afgevoerd naar het riool: als we het toilet doorspoelen, het bad- en douche water, water dat gebruikt wordt door de wasmachine. Is uw riool verstopt, dan kunt u zich voorstellen dan dit vervelende gevolgen heeft. In een dergelijk geval staat u er gelukkig niet alleen voor: uw loodgieter lost het voor u op.

Een verstopt riool: het kan ook u overkomen

Zelfs als u uw best doet uw riool goed schoon te houden, kan het voor komen dat uw riool verstopt raakt. Buiten voedselresten en vet dat in de riolering kan blijven zitten kan het riool in de loop der jaren namelijk ook verstopt raken door bijvoorbeeld verzakking of het scheuren van de leidingen. Gewoon een douche nemen of naar het toilet gaan kan niet meer. Daarnaast kan een verstopt riool ook leiden tot waterschade en stankoverlast. Genoeg reden dus om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen als uw riool verstopt is. Onze professionele loodgieter biedt dan uitkomst. Wij verhelpen uw probleem vakkundig en zijn 24/7 bereikbaar.

U hoopt van natuurlijk dat een riool verstopping u nooit zal overkomen. Om u hierbij te helpen hebben wij in dit artikel acht handige tips op een rijtje gezet om een verstopping te voorkomen in uw afvoer of zelf te verwijderen. Door deze acht tips op te volgen is de kans op een daadwerkelijke verstopping relatief klein.

Tip 1: gebruik een zeefje in de gootsteen

Maak gebruik van een zeefje in de gootsteen om etensresten tijdens de afwas op te kunnen vangen. Dit verkleint de kans op een verstopping in de afvoer.

Tip 2: gebruik een filter in het doucheputje

Naast het zeefje in de gootsteen is het raadzaam om een putje bij de douche van een filter te voorzien. Deze filters vangen de haren tijdens het douchen op.

Tip 3: beperk het gebruik van toiletpapier

Niet onbelangrijk is het beperken van het gebruik van toiletpapier in huis. Een overmatig gebruik van toiletpapier vergroot de kans op grote proppen restafval.

Tip 4: plaats een bladvanger over uw regenpijp

Regenpijp schoonmaken

Met een bladvanger worden bladeren en kleine takjes in de herfst- en wintermaanden opgevangen. Zo stromen deze niet uw afvoer in.

Tip 5: maak de goten regelmatig schoon

Om het water soepel uw afvoer in te kunnen laten stromen, is het belangrijk om de goten aan uw woning iedere herfst en winter schoon te maken.

Tip 6: laat uw afvoer preventief doorspuiten

Het preventief doorspuiten van de afvoer zorgt ervoor dat beginnende verstoppingen voor u worden opgelost. Zo is de kans dat er alsnog een serieuze verstopping ontstaat erg klein.

Tip 7: gebruik een ontstopper

U kunt zelf ook bijdragen aan het ontstoppen van uw afvoer door een ontstopper te gebruiken. Probeer de ontstopper eens in de zoveel maanden te gebruiken om uw afvoer te ontstoppen.

Tip 8: maak gebruik van een ontstoppingsmiddel

Wanneer het gebruik van een ontstopper geen zin lijkt te hebben, kunt u ook kiezen voor het gebruik van een ontstoppingsmiddel. Dit maakt het ontstoppen vaak iets makkelijker!

Lukt het ontstoppen niet? Schakel dan een expert in!

Het ontstoppen van de wc of gootsteen lijkt vaak makkelijk waardoor er niet snel een loodgieter wordt ingeschakeld. Veel mensen zijn liever een dag bezig om hun toilet te ontstoppen dan om een loodgieter een half uur bezig te laten zijn. Als u de verstopping niet weg krijgt, schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in. Vaak kan deze al in enkele minuten de verstopping verwijderd hebben. Door het zelf eindeloos te proberen, kan het zijn dat de verstopping juist verder geduwd wordt en alleen maar lastiger te verwijderen is.

Heeft u een verstopt riool? Onze loodgieter lost het voor u op! Woont u in Utrecht en omgeving, dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar. We maken dan snel een einde aan het ongemak van een riool dat verstopt is. Een loodgieter helpt niet alleen met het verhelpen van verstoppingen, maar kan u ook met raad en daad terzijde staan als het gaat om het onderhouden van de CV ketel, of het aanleggen van gas- en waterleidingen. Een loodgieter is daarmee veelzijdiger dan we vaak denken.

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!
Call Now ButtonBel direct 030-2080166