Tips verstopping voorkomen

Een verstopt riool: het kan ook u overkomen

Al het water dat er in huis wordt gebruikt wordt afgevoerd door het riool: als we het toilet doorspoelen, het bad- en douche water, water dat gebruikt wordt door de wasmachine. Is uw riool verstopt, dan kunt u zich voorstellen dan dit vervelende gevolgen heeft. In dit artikel vindt u 8 tips om verstopping in uw afvoer te voorkomen.

Door deze acht tips op te volgen is de kans op een daadwerkelijke verstopping relatief klein:

 • Tip 1: gebruik een zeefje in de gootsteen

  Maak gebruik van een zeefje in de gootsteen om etensresten tijdens de afwas op te kunnen vangen. Dit verkleint de kans op een verstopping in de afvoer.

 • Tip 2: gebruik een filter in het doucheputje

  Naast het zeefje in de gootsteen is het raadzaam om een putje bij de douche van een filter te voorzien. Deze filters vangen de haren tijdens het douchen op.

 • Tip 3: beperk het gebruik van toiletpapier

  Niet onbelangrijk is het beperken van het gebruik van toiletpapier in huis. Een overmatig gebruik van toiletpapier vergroot de kans op grote proppen restafval.

 • Tip 4: plaats een bladvanger over uw regenpijp

  Met een bladvanger worden bladeren en kleine takjes in de herfst- en wintermaanden opgevangen. Zo stromen deze niet uw afvoer in.

 • Tip 5: maak de goten regelmatig schoon

  Regenpijp schoonmaken

  Om het water soepel uw afvoer in te kunnen laten stromen, is het belangrijk om de goten aan uw woning iedere herfst en winter schoon te maken.

 • Tip 6: laat uw afvoer preventief doorspuiten

  Het preventief doorspuiten van de afvoer zorgt ervoor dat beginnende verstoppingen voor u worden opgelost. Zo is de kans dat er alsnog een serieuze verstopping ontstaat erg klein.

 • Tip 7: gebruik een ontstopper

  U kunt zelf ook bijdragen aan het ontstoppen van uw afvoer door een ontstopper te gebruiken. Probeer de ontstopper eens in de zoveel maanden te gebruiken om uw afvoer te ontstoppen.

 • Tip 8: maak gebruik van een ontstoppingsmiddel

  Wanneer het gebruik van een ontstopper geen zin lijkt te hebben, kunt u ook kiezen voor het gebruik van een ontstoppingsmiddel. Dit maakt het ontstoppen vaak iets makkelijker!

Lukt het ontstoppen niet? Schakel dan een expert in!

Het ontstoppen van de wc of gootsteen lijkt vaak makkelijk waardoor er niet snel een loodgieter wordt ingeschakeld. Veel mensen zijn liever een dag bezig om hun toilet te ontstoppen dan om een loodgieter een half uur bezig te laten zijn. Als u de verstopping niet weg krijgt, schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in. Vaak kan deze al in enkele minuten de verstopping verwijderd hebben. Door het zelf eindeloos te proberen, kan het zijn dat de verstopping juist verder geduwd wordt en alleen maar lastiger te verwijderen is.

Heeft u een verstopt riool? Onze loodgieter lost het voor u op! Woont u in Utrecht en omgeving, dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar. We maken dan snel een einde aan het ongemak van een riool dat verstopt is. Een loodgieter helpt niet alleen met het verhelpen van verstoppingen, maar kan u ook met raad en daad terzijde staan als het gaat om het onderhouden van de CV ketel, of het aanleggen van gas- en waterleidingen. Een loodgieter is daarmee veelzijdiger dan we vaak denken. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

 • 24/7 bereikbaar voor nood
 • Lekkages of verstoppingen
 • Problemen met uw ketel?
 • Bel ons vandaag nog!
Recommended Posts
Bel direct 030-7820506