Steeds vaker kiezen woningbezitters voor het zelf aanleggen van leidingen binnen hun woningen. Dit kan bij een nieuwbouw, maar bijvoorbeeld ook bij de renovatie van hun badkamer of keuken. Het is sterk aan te raden om uzelf goed voor te breiden op het uitvoeren van deze klus, omdat de kans op fouten relatief groot is. Denk bijvoorbeeld aan leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten, leidingstukken die beschadigd raken bij het aanleggen van de leidingen, enzovoorts. Leidingen aanleggen is vaak lastiger dan veel mensen op voorhand verwachten!

Wilt u er zeker van zijn dat er geen lekkages ontstaan nadat u de leidingen zelf heeft aangelegd in uw woning? Laat uw leidingen in dat geval voor de zekerheid door onze loodgieter controleren.

Het juiste materiaal aanschaffen

Om het leggen van de leidingen zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het erg belangrijk om het juiste materiaal aan te schaffen. Denk hierbij niet alleen aan de juiste leidingstukken en bochten voor uw leidingnetwerk, maar ook aan het juiste gereedschap. De uiteindes van uw leidingen moeten ruwer gemaakt worden, om er zeker van te zijn dat ze goed op elkaar aansluiten. Veel mensen hebben zelf geen tangetje waarmee dit mogelijk is, waardoor ze deze los moeten kopen.

Instructievideo’s en stappenplannen bekijken

Wanneer u alle benodigde materialen in huis heeft kunt u beginnen aan de verdere voorbereidingen op het aanleggen van de leidingen. U kunt op internet verschillende instructievideo’s en stappenplannen vinden, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u leidingen zelf aan kunt leggen. Houd er hierbij rekening mee dat er in deze video’s vaak niet gesproken wordt over de fouten die mogelijk gemaakt kunnen worden. Zo wordt u vaak niet gewezen op de mogelijke speling die ontstaat tussen de verschillende leidingstukken.

Recent Posts
Loodgieter Utrecht Call Now ButtonBel direct 030-2080166