Leidingen verleggen is niet voor iedereen weggelegd. Maar als u van uzelf weet dat u handig bent en goede hulp krijgt, is het een mooie doe-het-zelf klus. De reden om leidingen te verleggen kan bijvoorbeeld zijn dat u de keuken of badkamer gaat verbouwen. En tijdens de verbouwing kan er sprake zijn van een nieuwe indeling van de gootsteen, toilet of douche. Dan wil u natuurlijk wel dat er een optie tot water toe- en afvoer in de buurt is. De oplossing hiervoor is dan het verleggen van de leidingen. Wanneer u de leidingen niet verlegd, kunt u de nieuwe voorzieningen helaas niet gebruiken. U kunt natuurlijk ook altijd een van onze loodgieters inschakelen.

Tips voor het succesvol verleggen van uw eigen leidingen

Een goede voorbereiding is altijd het halve werk. Zorg er daarom voor dat u over de juiste gereedschappen beschikt voor u aan deze klus begint. De belangrijkste onderdelen voor het verleggen van leidingen zijn onder anderen t-splitsingen, leidingen en koppelingen. Voordat u gaat beginnen is het ook belangrijk dat u de hoofdkraan dichtdraait. Na het dichtdraaien van de hoofdkraan dient u de waterleidingen eerst nog leeg te laten lopen. Dan bent u er zeker van dat er geen water meer door de leidingen loopt.

Als het water is afgesloten en de juiste gereedschappen en onderdelen zijn verzameld, is het tijd om de leidingen op maat te maken. Wanneer u de leidingen gaat verleggen hoeft u de oude leidingen niet te verwijderen. U kunt simpelweg een leiding afsnijden en er dan een koppeling op plaatsen zodat de leiding de juiste richting op gaat. Koppel de verschillende leidingen dus aan elkaar. Let er altijd goed op dat de leidingen goed aansluiten, zo voorkomt u dat er water langs de zijkant kan gaan lopen, wat tot lekkages leidt. Wanneer het allemaal is gelukt, kunt u op lekkages controleren door de hoofdkraan weer open te draaien.

Recent Posts
Druk cv-ketel Call Now ButtonBel direct 030-2080166