De cv-ketel is een complex apparaat. Veel mensen hebben er dan ook geen verstand van. Heeft u ook geen kennis van cv-ketels? Dan kijkt u mogelijk niet of nauwelijks om naar het apparaat. In dat geval is de kans aanwezig dat de druk van uw cv-ketel niet hoog genoeg is. U kunt de druk verhogen door de ketel bij te vullen met water. Veel mensen weten alleen niet hoe hoog de druk van een cv-ketel moet zijn. Geldt dit ook voor u? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u hier hoe hoog de druk moet zijn en wat het belang is van een hoge druk.

Hoe hoog moet de druk zijn?

De druk van een cv-ketel moet minimaal 1,5 bar zijn. Zorg ervoor dat de druk niet onder deze grens komt, want dit kan gevolgen hebben voor de werking van het apparaat. Een te hoge druk is overigens ook niet goed. Daarom houden we altijd een bovengrens van 2 bar aan. De druk van uw cv-ketel is dus hoog genoeg wanneer deze tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Om de druk op peil te houden, moet u uw ketel vaak één tot twee keer per jaar bijvullen met water. Op de meter van uw ketel ziet u hoe hoog de druk is.

Waarom moet de druk hoog zijn?

Er zijn genoeg mensen die niet inzien waarom de druk van een cv-ketel hoog moet zijn. De gemiddelde Nederlander is namelijk al tevreden wanneer het apparaat zijn werk doet. Wanneer de druk niet hoog genoeg is, kan uw ketel dienst weigeren. Een te lage druk zorgt er namelijk voor dat het water in de installatie niet goed meer rondgepompt kan worden. Komt de druk onder 1 bar? Dan kan uw cv-ketel beschadigen. Dit is ook het geval wanneer de druk hoger is dan 2 bar. Zorg er daarom altijd voor dat de druk van uw cv-ketel op peil is.

Schakel een loodgieter in

Slaagt u er niet in de druk van uw cv-ketel op peil te houden? Blijf het zelf dan niet eindeloos proberen, maar schakel onze loodgieter in Utrecht in. Onze professionals komen bij u langs en kijken wat het probleem is. Zodra wij het probleem gevonden hebben, verhelpen wij het direct. Hierdoor is de druk in uw cv-ketel nooit te hoog, maar ook niet te laag.

Recommended Posts
leidingen verleggen Bel direct 030-7820506