Ga je binnenkort een nieuwe woning bouwen in Utrecht? Of ben je van plan jouw huidige woning flink te verbouwen? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen voor radiatoren of vloerverwarming. In nieuwbouwhuizen zien we steeds vaker vloerverwarming terug. Logisch, want de installatie kan dan geplaatst worden voordat de vloer wordt gelegd. In oude woningen zijn meestal al radiatoren aanwezig. Overstappen naar vloerverwarming heeft dan aardig wat voeten in de aarde. Twijfel je nog tussen vloerverwarming en radiatoren? Wij zetten hier op een rijtje waarom je voor vloerverwarming moet kiezen.

Jouw woning wordt egaal verwarmd


De eerste reden om voor vloerverwarming te kiezen is dat jouw woning er egaal mee verwarmd wordt. Vloerverwarming wordt immers onder de vloer gelegd. En aangezien warme lucht opstijgt, wordt het overal in huis lekker warm. In het geval van radiatoren zijn vaak temperatuurverschillen waarneembaar. Zo is het bij een radiator vaak heet, terwijl het verder het huis in vaak minder warm is. Daarbij komt dat je met vloerverwarming niet langer koude voeten hebt. De vloer is namelijk constant warm wanneer de verwarming aan staat.

Je ziet er niks van


Radiatoren worden aan een muur gehangen, waardoor ze altijd zichtbaar zijn. Je kunt ze in dezelfde kleur als de muur verven, maar je blijft ze hoe dan ook zien. Vloerverwarming is daarentegen onzichtbaar. Het leidingstelsel wordt namelijk onder de vloer gelegd. Vaak is er alleen een kastje met kranen zichtbaar om de watertoevoer mee te regelen. Indien je voor een strak interieur gaat, is het dus een stuk mooier om voor vloerverwarming te kiezen.

Minder stof in de lucht


In een woning met radiatoren is vaak behoorlijk wat luchtcirculatie. Dit komt doordat het in de buurt van een radiator veel warmer is dan in het midden van een ruimte. De lucht is hierdoor constant in beweging. Door deze verplaatsing worden ook stofdeeltjes verplaatst. Heb je last van allergieën? Dan merk je dit direct. Bij vloerverwarming is er niet of nauwelijks sprake van luchtcirculatie en stofverplaatsing. Aangezien er gewerkt wordt met stralingswarmte verplaatst stof zich niet snel in huis.

Recent Posts
waterschade Bel direct 030-7820506