Wellicht heeft u er in de afgelopen jaren al eens van gehoord: designradiatoren! Er zijn steeds meer woningbezitters die overgestapt zijn op een designradiator, waarmee zij hun ouderwetse witte radiatoren vervangen hebben. Of een designradiator ook voor uw interieur aantrekkelijk kan zijn, is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de stijl van uw interieur: een moderne, een klassiek of een industrieel interieur. Designradiatoren zijn voornamelijk bedoeld voor de modern ingerichte woningen, waar de ouderwetse radiatoren niet mooi staan.

Verschillende soorten designradiatoren

Designradiatoren worden in verschillende modellen aangeboden. Het idee achter deze radiatoren is dat ze minder opvallend zijn dan de ouderwetse modellen. Ze hebben bijvoorbeeld geen geribbeld oppervlak, maar zijn helemaal glad. Er zijn echter ook varianten die uit losse buizen bestaan, wat ze ideaal maakt voor een badkamer of een slaapkamer. In de badkamer kunt u hier een handdoek overheen hangen om deze sneller te laten drogen. Bij het gebruik van een dergelijke radiator in de slaapkamer zou u hier in de winter een plaid overheen kunnen leggen, zodat deze ’s avonds lekker warm is.

Voor het plaatsen van een designradiator in uw woning kunt u op de hulp van onze loodgieter in Utrecht rekenen. Wij kunnen de radiatoren snel en vakkundig voor u plaatsen, zodat u direct profiteert van de fraaie uitstraling van deze radiatoren.

Plaat voor over de radiator

Naast de mogelijkheid om een designradiator te plaatsen, is het eveneens mogelijk om een plaats over uw bestaande radiator te monteren. Deze platen zijn speciaal ontwikkeld om van uw ouderwetse radiator een designradiator te maken. Zo kan de warmte bijvoorbeeld relatief ontsnappen tussen de radiator en deze plaat, om te voorkomen dat uw energieverbruik ineens veel hoger wordt. Dergelijke platen kunt u zelf plaatsen, omdat deze vaak met magneten op de oude radiator bevestigd worden.

Recent Posts
Call Now ButtonBel direct 030-2080166