Vroeger was het gebruikelijk om in een douchebak of zelfs in bad te gaan staan om te douchen. Tegenwoordig gebeurt dit nog geregeld in oudere huizen, maar het is niet bepaald modern. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om de douchebak te vervangen door een veel mooeiere inloopdouche. Hoe gaat u te werk bij het aanleggen van een inloopdouche?

Oude materiaal verwijderen

Beschikt uw badkamer nog over een douchebak? Verwijdere deze dan eerst. Zorg er te allen tijde voor dat de watertoevoer afgesloten is om lekkages te voorkomen. Naast het weghalen van de douchebak moeten ook de eventuele tegels voor de bak verwijderd worden. Indien het leidingwerk al licht, kan de nieuwe douchevloer hier omheen gebouwd worden.

Vloer aanleggen

Inloopdouche in UtrechtIndien u zelf uw inloopdouche aan wilt leggen, moet u er altijd voor zorgen dat de vloer enigszins afloopt richting de douchegoot. Als u dit voor elkaar heeft gemaakt, kunt u de aflopende ondermat gerust betegelen. De tegels kunt u gewoon vastmaken met tegellijm, aangezien de lijm hecht op de ondervloer. Nadat u een dag gewacht heeft, kunt u op de tegels lopen en deze voegen.

Douche afwerken

Om de douche vervolgens ook te kunnen gebruiken, moet er natuurlijk wel een kraan hangen. Indien dit allemaal afgewerkt is, is het handig om een douchewand te installeren. Indien u dit niet doet, spettert het water door uw hele badkamer. Deze wand kan bijvoorbeeld bestaan uit steenmaterialen, maar ook uit glas. Zo krijgt uw douche de moderne uitstraling die u verwacht had.