Vroeger was het gebruikelijk om in een douchebak of zelfs in bad te gaan staan om te douchen. Tegenwoordig gebeurt dit nog geregeld in oudere huizen, maar het is niet bepaald modern. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om de douchebak te vervangen door een veel mooiere inloopdouche. Daarnaast is het vervangen van de douchebak voor een inloopdouche ook een stuk veiliger. Hoe gaat u te werk bij het aanleggen van een inloopdouche?

Oud materiaal verwijderen

Beschikt uw badkamer nog over een douchebak? Verwijder deze dan eerst. Zorg er te allen tijde voor dat de watertoevoer afgesloten is om lekkages te voorkomen. Naast het weghalen van de douchebak moeten ook de eventuele tegels voor de bak verwijderd worden. Indien het leidingwerk al ligt, kan de nieuwe douchevloer hier omheen gebouwd worden.

Douchebak vervangen Utrecht

Vloer aanleggen

Indien u zelf uw inloopdouche aan wilt leggen, moet u er altijd voor zorgen dat de vloer enigszins afloopt richting de douchegoot. Als u dit voor elkaar heeft gemaakt, kunt u de aflopende ondervloer gerust betegelen. De tegels kunt u gewoon vastmaken met tegellijm, aangezien de lijm hecht op de ondervloer. Nadat u een dag gewacht heeft, kunt u op de tegels lopen en deze voegen. Heeft u geen ervaring in tegelwerk dan is het verstandig om dit over te laten aan een tegelzetter of loodgieter.

Douche afwerken

Om de douche vervolgens ook te kunnen gebruiken, moet er natuurlijk wel een kraan hangen. Indien dit allemaal afgewerkt is, is het handig om een douchewand te installeren. Indien u dit niet doet, spettert het water door uw hele badkamer. Deze wand kan bijvoorbeeld bestaan uit steenmaterialen, maar ook uit glas. Zo krijgt uw douche de moderne uitstraling die u verwacht had.

De voordelen van een inloopdouche

Het vervangen van de douchebak voor een inloopdouche heeft verschillende voordelen. Allereerst is de toegankelijk van een inloopdouche een stuk veiliger door de lage instap, de keuze voor een anti-slip vloer en de vlakke voer hierdoor kunt u minder snel vallen. Daarnaast zal uw badkamer een stuk ruimtelijker lijken. Het ontbreken van een douchecabine of deuren laat de badkamer visueel groter lijken. Verder is een inloopdouche makkelijk schoon te maken. Er zijn geen deuren, tracks of hoeken waar zich zeepresten, schimmels of kalkaanslag kunnen ophopen. Hierdoor is het onderhoud van een inloopdouche vaak minder tijdrovend en gemakkelijker dan bij een traditionele douchecabine. Een inloopdouche is ook simpelweg moderner en luxer dan een douchecabine. Dit zijn een aantal redenen waarom u het beste voor een inloopdouche kunt kiezen.

Schakel een loodgieter in voor de installatie

Zoals beschreven wordt kunt u zelf uw douchebak vervangen voor een inloopdouche. Echter is het aan te raden om hiervoor een erkende installateur in te schakelen. Wanneer u op dit gebied weinig kennis heeft kan er namelijk veel fout gaan. Zo kunt u lekkages veroorzaken bij het slopen of het onjuist aansluiten van de inloopdouche. Daarnaast vervangt een loodgieter de douchebak een stuk sneller en zit u minder lang zonder douche of bad.

 

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!
Lekkage plat dak Bel direct 030-7820506