Een lekkage kan bijzonder vervelende gevolgen hebben. In dit artikel zet onze spoedloodgieter de meest voorkomende gevolgen van een lekkage voor u op een rijtje! Zorg dat de kans op een lekkage zo klein mogelijk wordt, door bijvoorbeeld regelmatig onderhoud aan de dakbedekking uit te laten voeren. Ook is het verstandig om loodgieterswerkzaamheden, zoals het leggen van leidingen, altijd aan een loodgieter over te laten. Loodgieters beschikken over de benodigde kennis en ervaring om dergelijke klussen op de juiste wijze uit te voeren. Bij het leggen van nieuwe leidingen kan er bijvoorbeeld speling tussen de leidingstukken ontstaan. Via deze speling sijpelt er vocht uit de leidingen met waterschade tot gevolg.

Verschillende gevolgen van een lekkage

  • Waterschade: een lekkage kan leiden tot waterschade aan eigendommen, zoals vloeren, muren, plafonds, meubels, apparatuur en persoonlijke bezittingen. Dit kan lichte waterschade zijn in de vorm van verkleurde plekken of kringen op het plafond of op de muren, maar ook ernstige waterschade waarbij hele ruimtes onder water staan.
  • Schimmel- en zwamvorming: Als een lekkage niet op tijd wordt opgemerkt en verholpen, kan het vocht leiden tot schimmel- en zwamvorming. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot gezondheidsklachten van de bewoners.
  • Verlies van energie-efficiëntie: Een lekkage in de dakbedekking of de ramen kan leiden tot warmteverlies in de winter en koudeverlies in de zomer, waardoor de energiekosten toenemen.
  • Verlies van waarde van het vastgoed: Waterschade als gevolg van lekkages kan de waarde van een vastgoedobject verminderen. Een geschiedenis van lekkages kan een reden zijn voor een potentiële koper om interesse te verliezen in de woning.
  • Tijdsintensieve reparaties en onderhoud: Het opsporen, repareren en herstellen van lekkages kan tijdsintensief zijn en veel inspanning vergen. Reparaties kunnen variëren van eenvoudige oplossingen, zoals het afdichten van een lekkende kraan, tot complexere reparaties, zoals het vervangen van beschadigde leidingen of dakbedekking. Dit kan bewoners veel tijd en moeite kosten.
  • Verhoogde verzekeringspremies: als een lekkage resulteert in waterschade en claims bij de verzekering, kan dit leiden tot verhoogde verzekeringspremies. Verzekeraars kunnen de premies verhogen vanwege het verhoogde risico op toekomstige lekkages en waterschade. Dit kan leiden tot extra financiële lasten voor de bewoners op lange termijn
  • Milieuschade: Vooral bij lekkages van giftige stoffen of chemische stoffen kan er milieuschade ontstaan. Denk hierbij aan een lekkage van een olietank of chemisch opslagsysteem. Dit soort lekkages kunnen ernstige schade aanrichten aan grondwater, planten en dieren. Milieuschade kan leiden tot juridische aansprakelijkheid en hoge kosten voor het opruimen en herstellen van de schade.
  • Verstoring van het dagelijks leven: Een lekkage kan stress met zich meebrengen. Het is praktisch ongemakkelijk en brengt kosten met zich mee. Daarnaast is het tijdrovend en kan het zorgen voor een tijdelijke verhuizing.

Verschillende vormen van waterschade aan uw woning

Waterschade komt onder meer voor in de vorm van schimmel- en zwamvorming op de muren van uw woning. Deze schimmelvorming is het gevolg van vocht wat in de muren trekt. Het vocht kan nu nauwelijks nog verdampen, waardoor het voor schimmels zorgt. Niet alleen onhygiënisch! Ook nog eens bijzonder lastig te verhelpen.

Naast schimmel- en zwamvorming kan er houtrot in houten constructies ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een houten constructie onder uw dakbedekking. Het vocht trekt via de dakbedekking bij uw woning naar binnen en tast het hout vervolgens aan.

Met spoed een lekkage laten verhelpen

Om de kans op een dergelijke waterschade te verkleinen, is het verstandig om met spoed onze loodgieter in te schakelen. De spoed loodgieter staat dagelijks en 24 uur per dag voor u klaar. Zo kunt u ook in de weekenden en zelfs op de late avond op onze hulp rekenen! De loodgieter kan ook worden ingeschakeld voor het oplossen van een verstopping of een storing in de cv-ketel. Waar in huis heeft u last van een vervelende lekkage, die u door onze spoedloodgieter wilt laten verhelpen?

Recent Posts
badkamer Bel direct 030-7820506