Als het toilet verstopt is, is het vaak een hele klus om de verstopping weg te krijgen. We geven enkele tips om je wc zo effectief mogelijk te ontstoppen!

Probeer de verstopping te pakken te krijgenToilet ontstoppen in Utrecht

Is er een stuk speelgoed of iets anders dat niet oplosbaar is in de pot gevallen? Probeer met bijvoorbeeld een rubberen handschoen de verstopping te pakken te krijgen. Trek niet onnodig door, daardoor wordt de verstopping in sommige gevallen juist verder gevoerd waardoor je er helemaal niet meer bij kunt.

Probeer ontstoppingsmiddelen

Je kunt zelf ontstoppingsmiddelen maken door middel van afwasmiddel, of door azijn en soda (zuiveringszout) in de pot te kiepen. Ook zijn er diverse chemische ontstoppingsmiddelen op de markt die nog wat agressiever zijn. Je kunt deze middelen proberen, maar houd er rekening mee dat ze enkel bij organische verstoppingen werken. Als er een kledingstuk of stuk plastic in de afvoer verstopt zit, ga je dat nooit met ontstoppingsmiddelen weg krijgen.

Schakel tijdig een loodgieter in

Blijf niet uren of dagen prutsen om het toilet te ontstoppen. De kans bestaat dat je het er juist erger door maakt door de verstopping verder te duwen, of dat je het toilet of de leidingen aantast. Schakel daarom op tijd een loodgieter in als je denkt het zelf niet meer op te kunnen lossen. Je voorkomt daarmee erger en bovendien is een loodgieter vaak met een uurtje alweer klaar, waardoor de kosten eigenlijk ook wel meevallen.

cv ketel soorten Lekkage plat dak Call Now ButtonBel direct 030-2080166