Lekkages zijn bijzonder vervelend, en een van de vervelendere dingen die een huizenbezitter kan Lekkages voorkomen in Utrechtoverkomen. Natuurlijk zijn er altijd ergere zaken als brand en inbraak, maar toch kan lekkage bijzonder vervelend zijn. Temeer omdat het eigenlijk bijna altijd voorkomt op een moment dat je er geen tijd voor hebt of er op dat moment niets aan kunt doen. Denk maar aan lekkages die in het holst van de nacht plaatsvinden, het dak dat water doorlaat als het begint te hozen, enzovoorts. Daarom kan het veel verstandiger zijn om lekkages zoveel mogelijk te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen, zo luidt het spreekwoord. Maar hoe kan je eigenlijk lekkages voorkomen?

1. Hou de dakgoten netjes bij!

Lekkages kunnen een sluimerend bestaan leiden, en pas na verloop van tijd zichtbaar worden. Lekkages via dakgoten is daar een goed voorbeeld van. In het najaar kunnen er duizenden bladeren de dakgoten in waaien, zeker als er grote bomen in de buurt van de woning staan. Deze bladeren laten de dakgoten en de afvoerbuizen langzaam maar zeker verstoppen. Op een gegeven moment zijn de afvoerbuizen helemaal verstopt, en kan het water niet meer weg. De kans is dan groot dat het zijn uitweg zoekt in de muren en dus de muren in loopt.

2. Laat leidingen controleren

Waterleidingen kunnen slijten en rotten. Het is daarom van belang dat je eens in de zoveel tijd de waterleidingen laat nalopen en laat controleren of ze nog weer een poos mee kunnen.