Wanneer u net een huis heeft gekocht met daarin een gasfornuis, is de kans aanwezig dat u de gasslang moet vervangen. Een gasslang gaat namelijk maximaal tien jaar mee. Wanneer u niet kijkt naar de gasslang, bestaat de kans op gevaarlijke situaties zoals een gaslekkage. Om te kijken of uw gasslang aan vervanging toe is, kunt u de slang buigen. Wanneer er scheurtjes te zien zijn, kunt u beter een nieuwe slang aanschaffen voordat u uw gasfornuis aansluit.

Nieuwe gasslang kopen

Wanneer u de slang gaat vervangen, is het zaak om een nieuwe slang te kopen met dezelfde lengte als de huidige slang. Daarnaast moet het een goedgekeurde slang zijn. Vergeet ook niet om Teflon tape mee te nemen om de slang goed aan te sluiten op de aansluiting. Wanneer er een rubbertje in het koppelstuk van de slang zit, is het overbodig om deze tape aan te schaffen.

gasfornuis

Gasfornuis aansluiten

Wanneer u alle benodigdheden heeft aangeschaft, kunt u uw gasfornuis aansluiten. Draai eerst de gaskraan dicht. Steek vervolgens het gas bij het fornuis aan om het resterende gas te verwijderen. Monteer daarna de nieuwe gasslang aan de gaskraan en de aansluiting van de kookplaat. Om te kijken of de slang zonder lekkage aangesloten is, kunt u gebruik maken van een beetje water met afwasmiddel. Wanneer er bellen ontstaan, weet u dat er een lek zit.

Veiligheid voorop!

Let op uw veiligheid en gebruik materiaal van goede kwaliteit. Slecht materiaal kan eerder stuk gaan waardoor een lekkage kan ontstaan. Heeft u andere werkzaamheden waar gas bij kan vrijkomen is het inschakelen van een loodgieter niet overbodig. Een loodgieter heeft ervaring met dergelijke werkzaamheden en verhelpt uw probleem zorgvuldig.

Loodgieter Utrecht