Wanneer u net een huis heeft gekocht met daarin een gasfornuis, is de kans aanwezig dat u de gasslang moet vervangen. Een gasslang gaat namelijk maximaal tien jaar mee. Wanneer u niet kijkt naar de gasslang, bestaat de kans op gevaarlijke situaties zoals een gaslekkage. Om te kijken of uw gasslang aan vervanging toe is, kunt u de slang buigen. Wanneer er scheurtjes te zien zijn, kunt u beter een nieuwe slang aanschaffen voordat u uw gasfornuis aansluit.

Nieuwe gasslang kopen

Wanneer u de slang gaat vervangen, is het zaak om een nieuwe slang te kopen met dezelfde lengte als de huidige slang. Daarnaast moet het een goedgekeurde slang zijn. Vergeet ook niet om Teflon tape mee te nemen om de slang goed aan te sluiten op de aansluiting. Wanneer er een rubbertje in het koppelstuk van de slang zit, is het overbodig om deze tape aan te schaffen.

Camping gasslang vervangen

Wanneer u gaat kamperen gebruikt u waarschijnlijk een gasslang. Deze gaat natuurlijk niet eeuwig mee. Veel mensen vergeten deze te vervangen, omdat ze simpelweg niet weten wanneer en hoe dat moet. Op een gasslang staan altijd twee datums. Een is de productiedatum en de andere de houdbaarheidsdatum. Kijk dus niet raar op als u een datum uit het verleden ziet staan. Ons advies is om uw gasslang voor en na uw vakantie te controleren op scheurtjes en lekkages. Daarnaast is het verstandig om de gasslang eens in de vier à vijf jaar te vervangen.

gasfornuis

Gasfornuis aansluiten

Wanneer u alle benodigdheden heeft aangeschaft, kunt u uw gasfornuis aansluiten. Draai eerst de gaskraan dicht. Steek vervolgens het gas bij het fornuis aan om het resterende gas te verwijderen. Monteer daarna de nieuwe gasslang aan de gaskraan en de aansluiting van de kookplaat. Om te kijken of de slang zonder lekkage aangesloten is, kunt u gebruik maken van een beetje water met afwasmiddel. Wanneer er bellen ontstaan, weet u dat er een lek zit.

Veiligheid voorop!

Let op uw veiligheid en gebruik materiaal van goede kwaliteit bij het vervangen van uw gasslang. Slecht materiaal kan eerder stuk gaan waardoor een lekkage kan ontstaan. Heeft u andere werkzaamheden waar gas bij kan vrijkomen is het inschakelen van een loodgieter niet overbodig. Onze loodgieter heeft ervaring met dergelijke werkzaamheden en verhelpt uw probleem zorgvuldig.

De gevaren van een gaslekkage

Een gaslekkage kan vergaande gevolgen hebben voor uw woning. U kunt een koolmonoxidevergiftiging oplopen wat dodelijk kan eindigen. Reden genoeg om een gaslekkage zo snel mogelijk op te laten lossen door een loodgieter bij u in de buurt. Mocht u een gaslekkage zelf opmerken, dan is het raadzaam om uw woning zo snel mogelijk door te laten tochten. Zo vervliegt de gaslucht en kunnen ernstige gevolgen van de gaslekkage voorkomen worden. Weet u hoe u een gaslekkage herkent?

Een gaslekkage in huis herkennen

Om een gaslekkage te kunnen verhelpen is het belangrijk om deze te herkennen. Voor het herkennen van een gaslekkage kunt u een koolmonoxidemelder in huis laten installeren. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat de hoeveelheid koolmonoxide te groot wordt. Deze stof kan u een slapend gevoel geven en bepaalde vitale functies in uw lichaam uitschakelen. Een koolmonoxidemelder kunt u bij vrijwel iedere hobby- en bouwwinkel aanschaffen. Kies bij voorkeur voor een koolmonoxidemelder met een keurmerk, om er zeker van te zijn dat deze werkt.

Aan het gas wat in uw keuken gebruikt wordt voegt men een speciaal stofje toe, wat dit gas een geurtje geeft. Op het moment dat u dit gas ruikt is er zeer waarschijnlijk sprake van een (beginnende) gaslekkage in uw woning. Let dus ook goed op bij het vervangen van uw gasslang.

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!
Recent Posts
Bel direct 030-7820506