Er ontstaat een groot tekort aan loodgieters in Nederland. Daarom is er tegenwoordig ook veel vraag naar vakmannen binnen de loodgietersbranche. In 2016 was er al een tekort van 800 loodgieters en dit lijkt alleen maar toe te gaan nemen aldus het AD.

Loodgieters zijn onmisbaar voor de samenleving! Bij een nieuw-, aan- of verbouw van een woning zijn er tal van verschillende klussen, die door een loodgieter moeten worden uitgevoerd. Denk aan het aanleggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer in huis, enzovoorts. Hoewel er steeds meer informatie over deze klussen op internet te vinden is, blijkt het nog erg vaak fout te gaan als mensen dit zelf proberen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan lekkages die ontstaan als leidingen op de verkeerde wijze op elkaar worden aangesloten. De speling tussen twee leidingstukken zorgt ervoor dat het water langzaamaan uit de leidingen sijpelt en in uw woning trekt. Het kost doorgaans al snel enkele maanden om deze schade volledig te herstellen.

Ten tijde van de financiële crisis leek het aantal loodgieters even toe te nemen. Dergelijke loodgieters volgden geen opleiding en gingen op basis van hun zelf opgedane ervaring aan de slag met het uitvoeren van loodgietersklussen bij mensen thuis. Vaak resulteerde dit in een lage kwaliteit, met alle gevolgen van dien. Consumenten kwamen met nare lekkages, verstoppingen en storingen te zitten. Reden genoeg om altijd te zoeken naar een kwalitatief goede en ervaren loodgieter bij u in de buurt! Onze loodgieter in Utrecht helpt u graag!

Klussen in huis voor een loodgieter

Er zijn verschillende klussen binnen en buiten uw woning te bedenken, die u het beste aan een loodgieter over kunt laten. Deze klussen zijn vaak onder te verdelen in verschillende categorieën, namelijk: installaties, reparaties en onderhoud. Onder de installatieklussen van een loodgieter verstaan we het leggen van leidingen en het installeren van sanitaire voorzieningen in huis. Dergelijke klussen dienen op een zeer nauwkeurige wijze te worden uitgevoerd, om nare problemen tegen te gaan. Leidingen moeten bijvoorbeeld ruw gemaakt worden aan de uiteindes, om speling tussen leidingstukken tegen te gaan.

Naast het uitvoeren van deze installatieklussen, kan een loodgieter u ook van dienst zijn met passend advies. Bent u bijvoorbeeld van plan om de badkamer te renoveren? Voor het renoveren van de badkamer kunt u uw plannen door een loodgieter laten toetsen. Mochten uw plannen niet geheel haalbaar blijken te zijn, dan kan een loodgieter met u meedenken over passende alternatieven. Een plan is bijvoorbeeld niet direct haalbaar als er leidingen verlegd moeten worden, of als uw huidige afvoer niet op de nieuwe sanitaire voorzieningen aan te sluiten is. Soms is het verstandiger om uw plannen te herzien, dan om de leidingen daadwerkelijk te verleggen.

Onderhoud door een loodgieter uit laten voeren

Ook voor onderhoudsklussen bent u bij een loodgieter aan het juiste adres. Het is erg belangrijk dat er regelmatig onderhoud aan uw loodgieterselementen in huis wordt uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van leidingen, het onderhouden van de afvoer, enzovoorts. Leidingen kunnen kleine lekkages bevatten, een afvoer kan verstopt raken en een cv-ketel kan met storingen te maken krijgen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren wordt de kans op dergelijke problemen minimaal.

Hieruit blijkt hoe belangrijk een goede loodgieter is. Door de afvoer bijvoorbeeld regelmatig door te laten spuiten kunnen beginnende verstoppingen letterlijk voor u worden opgelost. In het geval van een controle van de cv-ketel kunnen onderdelen worden nagelopen op slijtage. Waar nodig kunnen versleten onderdelen direct door een loodgieter worden vervangen, om storingen tegen te gaan.

Met spoed een loodgieter inschakelen

Niet alleen tijdens werkdagen komen loodgieters bij u langs, ook op de late avond of in het weekend kunt u op de hulp van loodgieters rekenen. Een spoedloodgieter kan u hulp bieden bij het verhelpen van een ernstige lekkage of het oplossen van een verstopping. Dergelijke klussen wilt u zo snel mogelijk uit laten voeren, om grotere problemen te voorkomen. Een lekkage zou voor een ernstige waterschade aan uw woning kunnen zorgen. Bij een verstopte afvoer krijgt u mogelijk met een nare stank in huis te maken, of kunt u in het ergste geval helemaal geen gebruik meer maken van uw sanitaire voorzieningen.

Door een tekort aan loodgieters moeten woningbezitters steeds langer wachten, alvorens zij geholpen worden in een dergelijke noodsituatie. Kies ook bij zo’n noodsituatie altijd voor een betrouwbare en ervaren loodgieter, in plaats van voor een onervaren vakman.

Een betrouwbare loodgieter vinden

Ons loodgietersbedrijf biedt u een vakkundige en professionele hulp bij loodgietersklussen. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit, wat de kans op complicaties klein maakt. Mocht u niet bij ons uit de buurt komen maar wel een betrouwbare loodgieter zoeken, dan heeft u verschillende mogelijkheden. Er zijn tal van websites waarop consumenten een recensie over loodgietersbedrijven achter kunnen laten. Dergelijke recensies geven een goed beeld van de vakkundigheid die een loodgieter u kan bieden. Houd er rekening mee dat loodgieters met relatief weinig beoordelingen niet altijd te vertrouwen zijn. Deze loodgieters zouden de beoordelingen namelijk ook zelf hebben kunnen toegevoegd.

Een betrouwbare loodgieter die u buiten ons loodgietersbedrijf inschakelt herkent u aan minimaal tien of twintig positieve reacties. Dit hoeven niet altijd negens en tienen te zijn, maar kunnen ook best zevens of achten zijn. Niemand levert immers perfect werk!